IFIA, INVENTATORII INDEPENDENTI TREBUIESC SUSTINUTI DE CATRE GUVERNE SI DE CATRE PUBLIC, SOCIETATEA CIVILA, AII, WIIA

IFIA, INVENTATORII INDEPENDENTI TREBUIESC SUSTINUTI DE CATRE GUVERNE SI DE CATRE PUBLIC, SOCIETATEA CIVILA, AII, WIIA
Este incontestabil faptul ca, inventatorii (independenti) trebuie sa fie sustinuti de catre guverne si de catre public (societatea civila)      

Text original engleza:
www.worldwideinvention.com/articles/details/529/INVENTORS-MUST-SUPORTED-BY-THE-GOVERNMENT-AND-THE-PUBLIC-IFIA.html
             

Este un fapt incontestabil că principalul capital al fiecărei naţiuni îl reprezintă oamenii creativi şi intreprinzatori, cum ar fi artiştii, inginerii, oamenii de afaceri, profesorii, cercetătorii, şi o mulţime de alte profesii.

Motivaţia cea mai importanta din spatele pasiunii muncii de creaţie o constitue dorinţa de a trăi mai bine sau de a obţine recunoasterea si faima la nivel naţional sau internaţional sau, poate ambele dintre ele.

De exemplu, Christian Ronaldo sau Lionel Messi, bine-cunoscut jucătorii de fotbal au reuşit să câştige atât o bună reputaţie internationala cat şi o bunastare materiala datorită performanţelor lor remarcabile.

In afara de performanţele lor, aprecierea publicului şi sprijinul guvernamental a constituit o forţă majoră în sprijinul prosperitatii lor.

Mai mult decat atat, peste tot in lume, profesorii, asistentele medicale, medicii susţin în linii mari că nădăjduiesc prin munca depusă să obţina un salariu pe baza căruia aceştia pot face un plan adecvat în ceea ce priveşte cheltuielile lor viitoare.

Există peste tot in lume grupuri de oameni creativi si intreprinzatori care, din nefericire, nu primesc nici un sprijin intelectual, nici financiar din partea guvernelor sau a societăţii în ciuda rolului substanţial pe care îl joacă în dezvoltarea ştiintei şi tehnologiei.

Civilizaţia moderna de azi este profund îndatorata celor care au fost întotdeauna etichetati ca oameni "ciudaţi" care, au scos din mintea lor idei inovative şi poate in aparenta traznite.

Cu toate acestea, aceste idei au pus bazele societăţii actuale prin faptul ca  a ţinut pasul cu tehnologiile de ultimă generaţie.

Acest grup de oameni are un ochi format pentru detectarea problemelor existente și acestia nu se opresc din luptă până când nu găsesc solutii cum să facă faţă provocărilor.

Ele sunt întotdeauna cu un pas înainte de timp in care traiesc și deschid calea pentru noi ceilalti de a trăi mai confortabil.

Ei trec prin agonia dorintei de a ne lasa să trăim în fericire pură.

Ei stau de veghe toată noaptea pentru ca noi sa dormim în pace. Tot acest comportament de daruire este din nefericire, intampinat cu ignoranţă. De la nivel local pana la autorităţi oficiale şi guvernamentale, nimanui nu îi pasă de ei.

Cei care au riscat de a investi resurse financiare proprii si munca creativa in gasirea de solutii la diverse probleme, si-au cheltuit banii pe dezvoltarea unei idei doar pentru ca au anticipat succesul comercializării sale.

Cu un viitor nesigur au fost recompensati in schimb inventatorii de către guverne sau de către public.

Întrucât tendinţele mondene, moda şi sporturile sunt mult mai atractive în rândul tinerei generaţii, gândirea inovatoare a fost împinsa in derizoriu.

Există un pericol ameninţător ca, gândirea critică şi analitică să fie înlocuită cu idei superficiale şi mai puţin valoroase.

Generaţia mai în vârstă este responsabila de a face tânăra generaţie conştientă de importanţa inovării pentru îmbunătăţirea tehnologică prin aprecierea si recompensarea inventatorilor, care participă la expoziţiile de specialiatate privind invenţiile şi încurajarea copiilor lor să vină cu idei creative si inovatoare.

Guvernele joacă, de asemenea, un rol important în menţinerea spiritului inovator și antreprenorial.

Așa cum a fost dezvăluit în Congresul IFIA la nivel mondial, o mare parte din finanţele guvernamentale sunt destinate inventatorilor din mediul academic, in schimb, inventatorii independenti au un procent mare de inventii dezvoltate si sustinute doar de ei insisi.

Ne aşteptăm ca oamenii, precum şi guvernul să fie responsabil faţă de tehnologiile care accelerează ritmul de viaţă pentru noi toţi.

IFIA propune Naţiunilor Unite să stabilească o zi speciala ca "Ziua Inventatorului", în scopul de a comemora inventatorii care au avut o contributie importanta pentru omenire de-a lungul istoriei.

 Autor: Alireza Rastegar  Presedinte al Federatiei Internationale a Asociatiei Inventatorilor 

                                                 (International Federation of Inventors Association - IFIA)

Sep 27, 2015

 

Notă:

IORDAN Stavar - Președinte al ASOCIATIEI INVENTATORILOR INDEPENDENTI - IFIA MEMBRU:

Sunt de acord in totalitate cu Dl. Presedinte Alireza Rastegar si noi, ASOCIATIA INVENTATORILOR INDEPENDENTI  din România susţinem întreaga activitate a IFIA în această privinţă. Inventatorii independenţi şi asociaţiile acestora ar trebui să fie finanţate de guverne şi societatea civilă. Inventatorii independenţi ne-au dat noi tehnologii, şi ne bucurăm astăzi de ele, dar acum suntem in criza iar viata inventatorilor independenti, este foarte dificila şi riscanta. Fără sprijinul şi susţinerea inventatorilor independenţi şi a asociaţiilor lor, vor dispărea în următorii ani.

 

« Inapoi