OSIM, Consultanta, Inregistrare Inventii nationale si internationale, brevete, patente, drepturi de autor, Romania, USA, AII - Raport de activitate

OSIM, Consultanta, Inregistrare Inventii nationale si internationale, brevete, patente, drepturi de autor, Romania, USA, AII - Raport de activitate


Consultanta, Redactare, Inregistrare, Inventii, la OSIM in Romania, si la USPTO in USA prin parteneriatul semnat cu Worldwide Independent Inventors Association - WIIA Washington D.C.USA.

In Romania, institutia care elibereaza brevet de inventie este Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM). Pentru inregistrare se depune o cerere de brevet de inventie, care iti oferă protectie pana la analiza cererii de brevet. Cererea de brevet se inregistreaza, se publica si se examineaza. În general, durează aproximativ 18 luni pentru a transforma o cerere de brevet într-un brevet de inventie, daca sunt îndeplinite toate conditiile, dar exista si taxe de urgenţa.

OSIM ofera şi reduceri pentru persoane fizice sau juridice, în functie de cifra de afaceri sau de venitul mediu brut.

Asociatia inventatorilor Independenti -AII ofera SERVICII DE CONSULTANTA:
-  Consultanta nationala si internationala pentru realizarea proiectelor de brevete în aproape toate domeniile tehnologice, automatizare, Electronica si Telecomunicatii, Energie, Medicina , dispozitive medicale, procese chimice,  Industria alimentara, bauturi, frumusete si ingrijire personala, jucarii si jocuri creative, etc. ;

-  Cercetarea noutatii si brevetabilitatii nationale si internationale;

-   Redactarea documentatiei si desenelor tehnice pentru aplicarea cererii
de brevet, inregistrarea inventiilor, documentatie tehnica, raport cercetare, desene autocad, figuri.

- Raport Cercetare documentara nationala sau internationala cu identificarea elementelor inovative in documentatia tehnica/tehnologica.

- Redactarea  documentatiei tehnice de brevet

 Important de retinut este faptul că un brevet acordat de OSIM este valabil numai pe teritoriul Romaniei. ( LEGE nr. 64 din 11 octombrie 1991 )

Este important ca inventatorii sa stie ca pentru a proteja o inventie in alt stat trebuie sa se faca o inregistrare in tara respectiva conform  procedurile existente in acea tara.

Doriti sa brevetati si sa vindeti noi inventii pe piata Internationala?

Asociatia inventatorilor Independenti - AII prin parteneriatul semnat cu Worldwide Independent Inventors Association - Washington D.C.,USA va poate sprijini si la inregistrarea inventiilor in USA in vederea monetizarii lor.

INVENTII, BREVETE, PATENTE, AVOCATI SI AGENTI AUTORIZATI, parteneri si colaboratori ai WIIA - Washington D.C., USA si Asociatia Inventatorilor Independenti - AII Romania, reprezentanta Romaniei la IFIA Geneva, vine in sprijinul inventatorilor Romani cu cele mai avantajoase oferte de inregistrare brevete si patente in vederea monetizarii lor pe piata nationala si internationala. 

WIIA- Ajuta Inventatorii  sa inregistreze inventiile la costuri avantajoase in Romania, USA, Europa si Asia.

Worldwide Independent Inventors Association - WIIA, Washington D.C.,USA si Asociatia Inventatorilor  Independenti - AII, Romania membra a IFIA Geneva, au competentele tehnice pentru a înțelege si examina noutatea si tehnologia, experiența de a întrevedea potențialul beneficiu, precum și autoritatea juridică pentru a proteja valoarea sa la cele mai reduse costuri pentru inventatori.

   Am elaborat peste 100 de cereri de brevete de invenție in Romania, USA, Europa, Asia (provizorii / ne-provizorii) pentru unele dintre cele mai complexe inovații.

Elaboram si dosar pentru SUA și Internațional („PCT“) cu Cererile de brevet de invenție, și tinem toata corespondența cu oficiul de brevete, pentru întreaga durata a cererii de brevet de invenție, de la început până la sfârșit. Avem avocati specialisti in proprietatea intelectuala si agenți de înregistrare patente (brevete) care au o experiență internationala imensă în elaborarea specificațiilor de patente (brevete).

- Scrierea documentatiei tehnice si realizarea desenelor Cererii de brevet de invenție: 

1) Cercetare Noutatea & brevetabilitate                                - 3 zile lucrătoare

2) Cercetare Validare / Invalidarea Brevet                            - 3 zile lucrătoare

3) Liber la utilizare (FTO) Studii / Clarificari Căutare           - 3 zile lucrătoare

4) Analiza Cu privire la încălcarea altor brevete                   - 4 zile lucrătoare

5) Studiul Desenelor Brevetate                                              - 8 zile lucrătoare

6) Analiza Portofoliului de Brevete                                        - 3 zile lucrătoare

7) Elaborarea Cererii de brevet provizorie                            - 5 zile lucrătoare

8) Elaborarea Cererii de brevet Completa                            - 7 zile lucrătoare 

Scopul nostru este de a oferi cele mai bune servicii inventatorilor si sanse sa monetizeze inventiile pe piata nationala si internationala.

Membrii WIIA & A.I.I. sunt inventatori de top, multi medaliați la saloanele si tirgurile de invenții  internaționale, cu o mulțime de rezultate în cercetarea aplicată și realizarea de prototipuri eficiente la nivel național și internațional.

 "Lumea non-profit, este populata cu eroi. Eroi care dau tot ce au, care cu generozitate face sacrificiu de sine, care empatizeaza cu adevărat cu cele mai marginalizate superstaruri ce cred în binele omenirii și știu că ei fac o diferență." www. washingtonnonprofits.org.

„Valoarea unui om ar trebui să fie văzută în ceea ce dă și nu în ceea ce el este capabil de a primi.“ - Albert Einstein 

„Suntem ca stelele căzătoare, strălucesc câteva secunde și dispare în neantul cosmic, se întâmplă uneori ca acest lucru sa fie util pentru tine, Omule“

- Iordan Stavar.

Contact:

IORDAN STAVAR - Presedinte/CEO al WIIA & AII

Email: contact@worldwideinvention.com ; contact@inventatori.ro

Skype: iordan.stavar

Sursa:WIIA & AII
Data:April,11,2017


Worldwide Independent Inventors Association - WIIA - Washington D.C.,USA
Asociatia Inventatorilor Independenti - AII 
Presedinte/Fondator: IORDAN STAVAR
Email: contact@inventatori.ro
Mobil: 0746.69.69.90

 DESPRE NOI:

ASOCIATIA INVENTATORILOR INDEPENDENTI - ( AII )

                                        RAPORT DE ACTIVITATE  

In septembrie 2015, Alireza Rastegar,  Presedintele Federatiei Internationale a Asociatiilor de Inventatori (I.F.I.A.), cu sediul la Geneva, a lansat public o Scrisoare adresata  statelor si guvernelor , din care citam : 

" (... )Guvernele joacă, de asemenea, un rol important în menţinerea spiritului inovator și antreprenorial.

Așa cum a fost dezvăluit în Congresul IFIA la nivel mondial, o mare parte din finanţele guvernamentale sunt destinate inventatorilor din mediul academic, in schimb, inventatorii independenti au un procent mare de inventii dezvoltate si sustinute doar de ei insisi.

Ne aşteptăm ca oamenii, precum şi guvernul să fie responsabil faţă de tehnologiile care accelerează ritmul de viaţă pentru noi toţi.

IFIA propune Naţiunilor Unite să stabilească o zi speciala ca "Ziua Inventatorului", în scopul de a comemora inventatorii care au avut o contributie importanta pentru omenire de-a lungul istoriei. "

IFIA propune Naţiunilor Unite să stabilească o zi speciala ca "Ziua Inventatorului", în scopul de a comemora inventatorii care au avut o contributie importanta pentru omenire de-a lungul istoriei. "

Scrisoare catre Presedintele USA si Secretarul General al ONU:

In data de 01 septembrie 2016 a fost semnata scrisoarea catre Presedintele USA, Secretarul General al ONU, US Trade Representative, Department of Commerce, Senate Judiciary Committee, House Judiciary Committee,Senate Foreign Affairs Committee,UN High-Level Panel on Acces to Medicines, Organization of Economic Co-ordination and Development, World Healt Organization, World Intellectual Property Organization prin care se solicita urmatoarele:

Pe masura ce intram intr-o perioada de incertitudine la nivel mondial, fie că se ocupă cu amenințări la adresa sănătății publice, cum ar fi Zika, schimbările politice și economice, cum ar fi Brexit, sau acorduri comerciale mai mari, cum ar fi Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) sau de parteneriat comercial și de investiții Trans-Atlantic ( TTIP) vrem să se contureze principiile de politici care vor consolida inovarea, invenția și noi soluții pentru oameni din întreaga lume.

 Noi, subsemnații, sprijinim  politicile care să stimuleze produse noi, utile, și unice  pentru oameni din întreaga lume. Factorii de decizie politică ar trebui să ia în considerare aceste principii atunci când se face  dezbaterea ordinii publice locale sau in acorduri internaționale.

• politici bazate pe piață care recompensează valoarea invenției și a inovației pentru indivizi și societate;

• Drepturile de proprietate intelectuală, precum și punerea în aplicare, sunt ușor accesibile pentru inventatori;

• Pentru a sprijini aceste principii fiecare guvern ar trebui să promoveze, sa sprijine, și apăra un regim de brevete și de proprietate intelectuală, care întruchipează aceste principii.

Prin urmare, încurajăm responsabilii politici actuale și viitoare să utilizeze aceste principii în elaborarea politicilor în guvernele locale sau de catre organizațiile internaționale .

Textul integral al Scrisorii in engleza cu semnatarii acestui apel printre care se numara si Worldwide Independent Inventors Association - Washington D.C.,USA partenera cu A.I.I. Romania pe diverse proiecte. (Anexa 2 filele 1-10 )

 Mentionam ca,  A.I.I. detine in patrimoniu:

- urmatoarele platforme media respectiv:

www.inventatori.ro;

www.worldwideinvention.com;

- Certificat de inregistrare a marcii "INVENTATORI.RO" Nr.106957 , acordat in temeiul Legii nr. 84/1998;

Membrii AII sunt inventatori de top, multiplu medaliați la expoziții internaționale de invenții, cu multe rezultate din cercetarea aplicată și realizarea de prototipuri eficiente la nivel național și internațional.

AII a reușit să alcătuiască o puternica echipa de inventatori de elită care au format o structură de lucru cu solide cunostinte tehnice de specialitate în inventica, cercetare sau producție de prototipuri și consultanță.          

Deasemenea membrii Asociatiei Inventatorilor Independenti sunt angrenati in doua mari proiecte private de cercetare aplicata respectiv:

- in domeniul medical - Anti Diabet Stimulator, prototipuri realizate in seria zero in parteneriat cu SC. ELPROF S.A. cu Specificatia Tehnica S.T.Nr. 1/2012 si testate si omologate tehnic la OICPE si inregistrate la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci - OSIM, WIPO - PCT si USPTO - USA;


- in domeniul electrotehnic, Generator Electric cu Reluctanta Comutata avand dezvoltate prototipuri functionale realizate si testate tehnic in parteneriat cu SC. UMEB S.A. si inregistrate la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci - OSIM, WIPO - PCT si USPTO - USA.;

Pentru inventiile inregistrate la OSIM, A.I.I. detine in portofoliu urmatoarele diplome si medalii:

-"Membership Certificate" - IFIA (International Federation of Inventors Associations) din 16 April. 2015;

-"AWARD CERTIFICAT" - FINEX-2013 (International Inventions and Inovations Exhibition) pentru prototipul ANTI DIABET STIMULARTOR - inventatori STAVAR IORDAN si Dr. Ing. HC. MICU IOAN;

In anul 2013 Asociatia Inventatorilor Independenti a fost special invitata de catre IFIA prin Dr. Andreas Vedres - Presedinte, si Alireza Rastegar IFIA Head of International Section la Teheran - Iran sa reprezinte Romania .

Mentionam ca, am anuntat Ministerul de Externe al Romaniei de prezenta si reprezentarea Romaniei la acest important eveniment, ocazie cu care am fost onorati de prezenta Excelentei Sale Cristian Teodorescu, Ambasadorul Romaniei la Teheran - Iran, alaturi de Consilierul ambasadei, unde cu aceasta ocazie am primit felicitari pentru organizarea celui mai frumos stand expozitional dintre 35 de tari participate.

Bannerul nostru cu Anti Diabet Stimulator si Generatorul Electric cu Reluctanta Comutata a fost prezent in salonul Special Prezidential asa cum reiese si din poza postata la "Despre noi" de pe platforma media INVENTATORI.RO.

- "Diploma de Excelenta" si medalia de aur la SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA - "PROINVENT" din Cluj-Napoca pentru GRUP de INVENTII - acordat de Presedintele Salonului - Prof. Dr. Ing. RADU MUNTEANU, Rectorul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca.- "Diploma de Excelenta" acordata de ASOCIATIA ROMANA DE FRANCIZA pentru GENERATOR ELECTRIC CU RELUCTANTA COMUTATA - de Presedinte ARF ANTON CONSTANTIN.

- Medalia de Argint - pentru GENERATOR ELECTRIC CU RELUCTANTA COMUTATA la Expozitia internationala de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi -INVENTICA- 6-9 Octombrie 2010 - Bucuresti;

- Medalia de Argint - pentru DISPOZITIV RETRACTABIL la Expozitia internationala de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi -INVENTICA- 6-9 Octombrie 2010 - Bucuresti;

-  Medalia de Argint - pentru BAC PENTRU BATERII DE ACUMULATOARE AUTO la Expozitia internationala de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi -INVENTICA- 6-9 Octombrie 2010 - Bucuresti;

- Medalia de Bronz - pentru SISTEM DE TRANSMISIE HIDRODINAMIC la Expozitia internationala de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi -INVENTICA- 6-9 Octombrie 2010 - Bucuresti;

- Medalia de Bronz - pentru AMPLIFICATOR DE CAMP ELECTROMAGNETIC ANTISTRES la Expozitia internationala de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi -INVENTICA- 6-9 Octombrie 2010 - Bucuresti;

- Medalia de Bronz - pentru DISPOZITIV PENTRU ADMINISTRAREA IONILOR SALINI la Expozitia internationala de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi -INVENTICA- 6-9 Octombrie 2010 - Bucuresti;

- Medalia de Bronz - pentru TOBOGAN CU ROLE la Expozitia internationala de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi -INVENTICA- 6-9 Octombrie 2010 - Bucuresti;

- Medalia de Bronz - pentru BOMBOANA CU POLEN MIERE SI ECHINACEEA la Expozitia internationala de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi -INVENTICA- 6-9 Octombrie 2010 - Bucuresti;

- Medalia de Bronz - pentru CUREA DETASABILA la Expozitia internationala de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi -INVENTICA- 6-9 Octombrie 2010 - Bucuresti;

- Medalia de Bronz - pentru DISPOZITIV DE AERARE A TIGARILOR la Expozitia internationala de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi -INVENTICA- 6-9 Octombrie 2010 - Bucuresti;

- Medalia de Bronz - pentru PANTOFUL CU TALPA DE AUR la Expozitia internationala de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi -INVENTICA- 6-9 Octombrie 2010 - Bucuresti;

Activitatea specifica inventicii presupune un efort creativ ce solicita inventatorii care, pe langa activitati auxiliare logistice (cercetare de piata, redactare, inregistrare Cereri de Brevete, etc.) mai au nevoie sa aiba acces si la resurse financiare pentru materializarea inventiilor/prototipurilor prin parteneriate cu investitori privati sau companii din intreaga paleta a diferitelor domenii de activitate.            

 Asociatia Inventatorilor  Independenti - ( AII ) reprezinta Romania ca membru plin al International Federation of Inventors Association - IFIA - Geneva si a semnat un parteneriat STRATEGIC cu Worldwide Independent Inventors Association - WIIA din Washington D.C.,USA.

Mentionam ca la IFIA sunt afiliate 72 de tari membre reprezentate printr-o singura asociatie ca membru plin, Romania fiind reprezentata de Asociatia Inventatorilor  Independenti - ( AII ), incepand cu anul 2015. (Anexa 1 filele 1 , 2)

 Este unanim cunoscut si recunoascut la nivel international faptul ca aproape toate marile tehnologii si inventii au fost si sunt realizate de catre inventatorii independenti care, prin tehnologiile dezvoltate si materializate prin prototipuri performante, au adus mari beneficii la bugetul tarilor in care au activat, atat beneficii financiare de ordinul zecilor de miliarde USD cat si prin crearea de locuri de munca si dezvoltarea economiei unor tari foarte dezvoltate ca USA, Germania, Franta,Elvetia, etc.

Scurt istoric:

 Impreuna cu un grup de inventatori independenti,  in anul 2007 am inceput activitatea pe domeniul inovatiei si cercetarii aplicate si realizarii de prototipuri functionale.

 Ulterior am  inregistrat si obtinut Marca Nationala sigla si banner-ul "INVENTATORI.RO" la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (O.S.I.M.) cu incepere de la 10.11.2009; ( Anexa 2 filele 1, 2, 3)

 Asociatia Inventatorilor  Independenti - ( AII )   a fost inregistrata ca persoana juridica de drept privat cu scop nepatrimonial organizata in conformitate cu prevederile Ordonantei nr. 26 din 30/01/2000 ( modificata si completata) la data de 05.12.2012.

 Am inceput constructia, editarea si promovarea urmatoarelor platformelor media pe domeniul inovativ care sunt realizate din fonduri private ale inventatorilor, pentru a veni in ajutorul inventatorilor si celor care au idei, inventii si brevete pentru a fi cumparate de cei interesati si transformate in afaceri:

- www.inventatori.ro, ce contine peste 1700 de articole avind un Page Rank 4; ( Anexa 3 filele 1, 2)

- www.worldwideinvention.com pe international in limba engleza, avand un Page Rank 3;

( Anexa 4 filele 1, 2)

 - www.ipglobalinventions.com pe international in limba engleza in constructie.

 Aceste platforme media in limba romana si engleza care promoveaza activitatea inovativa privata din Romania la nivel national si international necesita costuri pentru dezvoltare, intretinere si editare, ridicate la aproximativ 2000 de euro anual.   

La acest moment platformele media pe domeniul inovativ  mai sus mentionate sunt pe primele pagini si locuri la cautari pe principalele motoare de cautare, Google si Yahoo cu cuvintele cheie, inventatori, inventii, brevete, patente, consultanta redactare inventii, asociatii inventatori, etc.

             Ne-am inceput activitatea ca un grup de inventatori independenti colaborand la realizarea unor prime proiecte care s-au materializat prin inregistrarea unor inventii la OSIM si realizarea de prototipuri functionale.

Inventii inregistrate la OSIM:

Anti Diabet Stimulator - ADS, Generator de Frecvente Specificie Punctelor de Acupunctura,  Generator Electric cu Inductori Interactivi,  Generator Electric Polifazic cu Reluctanta Dublu Comutata, Generator Electric cu Materiale Piezoelectrice, Ceasul Antistres, Energizant Natural Transilvania, Gazeificator Sonic de Combustibil Derivat din Petrol, Amplificator de Camp Electromagnetic Antistres, Dispozitiv de Aerare a Tigarilor, Sistem de Transmisie Hidrodinamic, Electropunctor pentru Punctele de Acupunctura, Utilaj cu Dispozitiv Turbosuflant, Dispozitiv pentru Administrarea Ionilor Salini, Pantoful cu Talpa de Aur, Gratar Mobil Ecologic, etc.

Cu aceste prime realizari am participat la expozitii nationale si internationale, unde am obtinut aprecierile juriilor materializate prin Diplome de Excelenta si numeroase Medalii de Aur, Argint si Bronz, atasate in copie la dosar.

Prototipurile realizate au participat  intre 27 - 30 martie 2012 la cea de a X - a editie JUBILIARA a Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii  « PRO INVENT »  ce s-a  desfasurat la Complexul « Expo – Transilvania » din Cluj – Napoca, Romania, unde a primit Diploma de excelenta si Medalia de AUR pentru « grup de inventii ».                                                     

Asociatia Inventatorilor  Independenti - AII - a primit invitatia de a participa cu portofoliul de Inventii si prototipuri la standul Romaniei in anul 2013 la Salonul FINEX 2013 , organizat sub egida I.F.I.A. (International Federation of Inventors Association) - Geneva. 

Asociatia A.I.I.  a onorat invitatia si a informat Ministerul de Externe al Romaniei iar Excelenta sa Cristian Teodorescu, Ambasadorul Romaniei la Teheran a participat la deschiderea oficiala a standului care a reprezentat Romania cat si la dineul oficial impreuna cu delegatia Asociatiei A.I.I. , condusa de Presedintele IORDAN STAVAR.

Asociatia Inventatorilor Independenti - AII - este  representanta Romaniei la International Federation of Inventors Association - IFIA cu sediul la Geneva Elvetia, si a semnat un parteneriat de colaborare si sustinere bilaterala tehnico-stiintifica privind promovarea inventatorilor si inventiilor romanesti pe pietele internationale de inventica cu  Worldwide Independent Inventors Association - WIIA  - Washington D.C.,USA.

 Acest acord STRATEGIC de colaborare si dezvoltare incheiat intre AII din Romania si WIIA din USA va facilita si  promova inventatorii si inventiile romanesti pe pietele din USA, Europa, si ASIA.Dorim sa subliniem ca la nivel international exista doi mari "giganti" pe domeniul inovativ, UIA USA care acopra intreg teritoriul al USA si IFIA unde sunt afiliate  72 de asociatii din 72 de tari, printre care si Romania, reprezentata de Asociatia Inventatorilor Independenti  din Romania.

In luna Decembrie 2016, Dl. IORDAN STAVAR, datorita activatatii pe inventica la nivel international a fost propus de catre domnul Deb  Hess, Director de Operatii si trezorier al The United Inventors Association of America - UIA, USA de a face parte din comitetul Director al UIA - USA Washington DC., atasam e-mail cu propunerea.  Anexa 14, filel(e 1,2,3)  

            Experienta si cunostintele acumulate in anii anteriori de activitate cat si bunele relatii si colaborari cu noi parteneri, inventatori de top, ne-au permis sa abordam doua mari PROIECTE de activitate, Medicina complementara si Energie:

1 - Pe domeniul MEDICINEI COMPLEMENTARE:

Proiectul  "ANTI  DIABET STIMULATOR" (ADS) - a fost materializat prin redactarea si inregistrarea Inventiei cu acelasi titlu la O.S.I.M. si la U.S.P.T.O. - U.S.A. si realizarea a doua prototipuri functionale la care au participat inventatori de elita recunoscuti la nivel international ,

autori de carti de specialitate in domeniul medical, cat si specialisti in electronica si IT. ( Anexa 5 filele 1, 2, 3 )

Totodata, a fost elaborat si finalizat Manualul de Utilizare " ANTI DIABET STIMULATOR " si  Dosarul complet (aproximativ 300 pagini) a fost depus la OTDM-Ministerul Sanatatii ( Anexa 6  filele 1,2,3,4).

La finalizarea prototipurilor seriei zero realizate la S.C. ELPROF S.A. au fost trimise in vederea testelor tehnice la I.C.P.E. - Laborator de incercari pentru certificarea produselor electrice,  unde s-au intocmit 2 Rapoarte de incercari, unul de 16 pagini si unul cu 6 pagini.

Cele doua prototipuri "ANTI  DIABET STIMULATOR" (ADS) au trecut cu succes toate testele si s-au incadrat in conformitate cu SR EN  60601-1-2:2007 cap.6 . (Anexa 7, filele 1, 2)

Inventia tehnologica a dispozitivului  Anti Diabet Stimulator a fost conceputa pentru a veni in ajutorul celor peste 1.200.000 de pacienti inregistrati in Romania la Ministerul Sanatatii cu aceasta patologie, ea fiind de utilitate publica.

Metoda de stimulare cu ADS-ul este un adjuvant in tratamentul clasic al diabetului, acesta ajutand pancreasul sa produca mai multa insulina fara un alt gen de tratament suplimentar.

Tratamentul cu ADS efectuat in mod corect, face ca pancreasul sa elibereze mai multa insulina, imbunatateste glicemia si hemoglobina glicozilata, ajutand pacientul sa micsoreze dozele de medicamente pe perioada tratamentului si face ca diabetul sa nu mai evolueze spre forme  avansate de boala.

La acest Proiect Echipa de Inventatori/membri ai Asociatiei Inventatorilor Independenti - AII a fost compusa din 4 inventatori medaliati cu aur, argint si bronz la Expozitiile Nationale si Internationale, scriitori si specialisti in medicina, electronica si software:

- Manager de Proiect :

1- IORDAN STAVAR - INVENTATOR - ANTI DIABET STIMULATOR

Realizarea seriei "zero" a Anti Diabet Stimulator (ADS), a fost materializata prin Contractul de parteneriat cu SC. ELPROF SA. (Companie Romaneasca specializata in producerea de echipamente si dispozitive medicale si tehnica militara).

Lotul seriei zero a fost testat tehnic si Certificat de catre SC. ELPROF SA si cele doua prototipuri au fost testate independent si de ICPE prin Laboratorul de Incercari pentru Certificarea Produselor Electrice  - ICPE - Institutul de Cercetari pentru Industria Electrotehnica.

2 - Pe domeniul ENERGIEI  ELECTRICE

Proiectul  "GENERATOR ELECTRIC CU RELUCTANTA COMUTATA" (GRLC)
 
- a fost materializat prin redactarea si inregistrarea Inventiei cu acelasi titlu la O.S.I.M. si la U.S.P.T.O. - U.S.A. si realizarea a trei prototipuri functionale de 1.5kW; 5kW si 1.8kW la care au participat urmatorii inventatorii membrii AII: (Anexa 8 filele 1, 2, 3 )

- Manager de Proiect si Inventator - IORDAN STAVAR;
-Departament tehnic - ing.Tudor Florin

Realizarea prototipurilor functionale  a GRLC, a fost materializata prin Contractul de parteneriat cu SC. UMEB SA. (Companie Romaneasca specializata in producerea de MOTOARE si GENERATOARE  ELECTRICE). (Anexa 9 filele 1 - 6)

Au mai participat din partea UMEB-ului la realizarea Proiectelor tehnologice de executie:

- Ing. Elena Garbacea;

- Dr. Ing. Epurean Catalina;

- Echipa tehnica de la platforma de probe al S.C.UMEB S.A.

Prototipurile Generatoarelor Electrice cu Reluctanta Comutata au fost testate functional pe platforma omologata a SC. UMEB SA. (Anexa 10  filele 1,2,3,4 )

In urma testelor efectuate s-au desprins urmatoarele concluzii:

Datorita caracteristicilor constructive realizeaza un randament supraunitar al conversiei energiei mecanice in energie electrica deorece, utilizeaza un comutator neutru de circuit magnetic intre inductori (generatorii de tensiune  magnetica) si indusi, prin comutatia traseului fluxului magnetic

statoric fara deplasarea relativa a acestora unul fata de altul; prezinta urmatoarele avantaje rezultate in urma analizei testelor efectuate:

 a. -   Reducerea cuplului (cogging) de pornire (rupere) la valori de sub 0.5 Nm ceea ce inseamna ca practic se poate genera curent la cea mai slaba adiere de vant (la sub 2 m/s);

    b.- Puterea electrica generata creste exponential  cu  turatia, caracterisica crescand raportul   putere electrica generata / gabarit;

  c.- cuplul de antrenare (rezistent) la arbore are o evolutie Gaussiana in raport cu cresterea sarcinii electrice si este mai mic pentru aceeasi putere electrica debitata, in comparatie cu celelalte generatoare sincrone cu excitatie prin magneti permanenti;  In scurt si in gol prezinta  valori minime;

  d.-  generatorul se autoprotejaza la suprasarcina si scurt datorita caracteristicii elastice de curent;  

- incarcarea bateriilor de  acumulatori din  sistemele REGENERABILE  autonome in orice configuratie de tensiuni (pana la 90% din U0) fara dispozitive suplimentare de limitare si adaptare;

- Turbine eoliene cu ax vertical sau orizontal sau Hidroturbine – fara necesitatea utilizarii de reductoare sau multiplicatoare de turatii;

- grupuri electrogene in tehnologie „cu invertor digital” stationare sau mobile;

3. Proiectul "PROMOVAREA CELOR MAI MARI INVENTATORI ROMANI"

Asociatia Inventatorilor  Independenti - AII a initiat si demarat PROIECTUL PROMOVAREA MARILOR INVENTATORI ROMANI despre care a informat Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Timisoara, Secretariatul General al Guvernului, Presedintia Romaniei. ( Anexa 11 - corespondenta cu institutiile mentionate, filele 1 - 28 ).

Proiectul se afla in derulare,  este deosebit de apreciat pentru importanta lui si se afla in atentia institutiilor mai sus mentionate . 

 Acest proiect privat intergrat are doua componente:

            A.- RESURSE UMANE - implementarea in institutii de invatamant despre istoria inventicii romanesti printr-o prima etapa pilot care se deruleaza in cadrul unuiparteneriat intre doua asociatii nonguvernamentale ASOCIATIA INVENTATORILOR INDEPENDENTI - AII - BUCURESTI si KINDERLAND CLUJ NAPOCA.

(Anexa 12, filele 1 - 5 ).


Acest proiect poate fi implementat in unitatile de invatamant prescolar si scolar care va contribui la formarea copiilor ca viitori exploratori si cercetatori in diverse domenii de activitate.
 
B. - INFRASTRUCTURA
 - in parteneriat cu administratiile publice locale din orasele reprezentative ale tarii ,incepand cu Bucuresti in vederea amplasarii a unor statui cu marii inventatori romani care au contribuit la bunastarea umanitatii si sunt o mandrie pentru ROMANIA.

Asociatia Inventatorilor  Independenti - AII isi propune:  

- protejarea drepturilor inventatorilor si a drepturilor de proprietate intelectuala;

- sa contribuie la sporirea nivelului calitativ al potentialului intelectual si cognitiv al cetatenilor;

- realizarea si editarea de carti, publicatii periodice, pliante, afise, brosuri ;

- sa contribuie la implementarea, realizarea si coordonarea diferitelor proiecte la nivel local sau national in vederea dezvoltarii potentialului social ,economic si uman al Romaniei.

- sa sa colaboreze cu comisiile de specialitate din parlament si guvern pentru adoptarea de masuri legislative necesare dezvoltarii domeniului inovatiei si inventicii din Romania.

- continuarea activitatilor curente,proiectele 1,2,3 mai sus prezentate;

- inregistrarea de noi tehnologii,

- realizarea de prototipuri profesionale,

- producerea si comercializarea lor pe piata nationala si internationala fapt ce conduce la crearea unor noi locuri de munca pe toate ramurile de activitate, productie, desfacere si comercializare;

- monetizarea portofoliului de tehnologii existent la nivel national si international in colaborare cu partenerii nostri externi.

-desfasurarea de programe educationale la nivel national care sa explice mai pe larg demararea si dezvoltarea procesele inovative prin implementarea celor mai noi strategii care se aplica la nivel international

- participarea in cadrul unor parteneriate la dezvoltarea diferitelor proiecte inovative prin creerea de noi tehnologi.

 - continuarea reprezentarii Romaniei la expozitii si targuri de profil pe plan international in colaborare cu IFIA  (Federatia Internationala a Asociatiilor de Inventatori cu sediul in Geneva, Elvetia) si cu sprijinul partenerului nostru Worldwide Independent Inventors / Association - WIIA - Washington D.C.-USA, in baza invitatiilor primite si pe care le atasam la prezentul raport. (Anexa 13, filele 1 - 13).

Asociatia Inventatorilor Independenti - AII a reprezentat Romania la Congresul Mondial din Istanbul, Turcia, 03-06,2016 al IFIA - International Federation of Inventors Association - Geneva - Elvetia.
  Congresul Mondial al IFIA 03-06, 2016 Istanbul, Turcia - International Federation of Inventors Association
ISIF'16- Istanbul Turkey - 03-06 2016 :

http://inventatori.ro/userfiles/image/Medalii%2011%20Bucati%20INVENTIKA.JPG

  Asociatia Inventatorilor Independenti - AII - Romania
  Presedinte Fondator: IORDAN STAVAR

- 11 Medalii la Salonul Cercetarii al ANCS - INVENTIKA /06-09.11.2010;

-  1 Medalie la Moscova;

-  1 Medalie de Aur la Salonul International de Inventica - PRO INVENT - CLUJ -27-30.03.2012 pentru GRUP DE INVENTII

-  1 Medalie si Diploma - Inventia Stimulator Anti – Diabetic - Salonul International de Inventii si Inovatiii - FINEX 2013, 04 - 07 februarie, Teheran, Iran, Fundatia Nationala a Inventatorilor de Elita - Iran si IFIA.

- 1 Medalie de Aur si Diploma la Salonul International de Inventica Bulgaria, Sofia - 2015  


Mr. ALIREZA RASTEGAR - IFIA PRESIDENT
WORLD CONGRESS of IFIA - International Federation of Inventors Association ISIF'16:

President/CEO IORDAN STAVAR of Worldwide Independent Inventors Association, Washington D.C.,USA & Association of Independent Inventors AII give a Diploma for " Excellence in disseminating the culture of invention and innovation" - Mr. Alireza RASTEGAR - President of IFIA - International Federation of Inventors Association - ISTANBUL - International Inventions Fair - ISIF ' 16 - 03-06 March 2016
WORLD CONGRESS of IFIA - International Federation of Inventors Association ISIF'16:

President/CEO IORDAN STAVAR of Worldwide Independent Inventors Association, Washington D.C.,USA & Association of Independent Inventors AII give a Diploma for " Excellence in disseminating the culture of invention and innovation" - Mr. Alireza RASTEGAR - President of IFIA - International Federation of Inventors Association - ISTANBUL - International Inventions Fair - ISIF ' 16 - 03-06 March 2016


WORLD CONGRESS of IFIA - International Federation of Inventors Association ISIF'16:

President/CEO IORDAN STAVAR of Worldwide Independent Inventors Association, Washington D.C.,USA give a Diploma for " E X C E L E N C E I N  I N V E N T I O N  E X H I B I T I O N " - Mr. Koray SAHIN - Pr e s i d e n t - ISTANBUL - International Inventions Fair - ISIF ' 16 - 03-06 March 2016


IORDAN STAVARsi EMIL STANCIUautor
Dictionar al inventatorilor romani contemporani vol 1-3.INVENTATORII INDEPENDENTI: JUSTIN CAPRA - IORDAN STAVAR - fosti colegi la ICPEI
NVENTATORII INDEPENDENTI: JUSTIN CAPRA - IORDAN STAVAR - fosti colegi la ICPEINVENTATORII INDEPENDENTI: JUSTIN CAPRA, IORDAN STAVAR, TUDOR FLORIN,
discutii colegiale cu tematica inovarea romaneasca incotro?
INVENTATORII INDEPENDENTI: - IORDAN STAVAR, IOAN DAVIDONI,TUDOR FLORINNicolae Idu - Seful reprezentatei comisiei Europene, Iordan Stavar - Presedinte AII, 
Gabor Varga - Director General OSIM
Prof.Dr.Ionel Haiduc, Presedintele Academiei Romane si Iordan Stavar Presedinte AIIGabriela Canureci, Laura Olteanu, Director General OSIM Gabor Varga, Iordan StavarINVENTATORII INDEPENDENTI -  Iordan Stavar si Alexandru MironovSALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA PRO INVENT - CLUJ-2012
UNIVERSITATEA TEHNICA DIN CLUJ NAPOCA


" Suntem ca stelele cazatoare, stralucim cateva secunde in cadere si disparem in neantul cosmic, uneori cu folos pentru tine omule." - Iordan Stavar.

Acest Raport contine 7 pagini cu 14 anexe cuprinzand 80 de pagini.

PROIECTELE A.I.I SUNT PROTEJATE PRIN MARCA INREGISTRATA INVENTATORI.RO si contractele semnate cu WIIA - Washington D.C.,USA

  PRESEDINTE A.I.I.,

Iordan Stavar
Email: contact@inventatori.ro
Mobil: 0746.69.69.90

 Data: 23.12 2016

 

« Inapoi