NICOLAE PAULESCU, Insulina, Cercetari asupra structurii pancreasului, Metabolismul glucidelor, Patogeneza diabetului zaharat, Rolul pancreasului in nutritie, ANTI - DIABET STIMULATOR

NICOLAE PAULESCU, Insulina, Cercetari asupra structurii pancreasului, Metabolismul glucidelor, Patogeneza diabetului zaharat, Rolul pancreasului in nutritie, ANTI - DIABET STIMULATOR
Nicolae Constantin Paulescu (n. 8 noiembrie 1869, Bucuresti d. 19 iulie 1931, Bucuresti), om de stiinta român, medic si fiziolog, profesor la Facultatea de Medicina din Bucuresti, a descoperit hormonul antidiabetic elaborat de pancreas, numit mai târziu Insulina.

Înca din anii liceului, a dovedit o deosebita înclinare pentru stiitele naturale, pentru fizica si chimie, precum si pentru limbile straine, clasice si moderne. Nicolae Paulescu a studiat medicina la Paris, începând cu anul 1888, obtinând în 1897 titlul de Doctor în Medicina cu teza "Recherches sur la structure de la rate" ("Cercetari asupra structurii splinei"). A lucrat în spitalele din Paris, mai întâi ca extern (1891-1894), apoi ca intern (1894-1897) si ca medic secundar la spitalul Notre Dame du Perpétuel-Secours (1897-1900). În anii 1897-1898 a urmat Si cursurile de chimie biologica Si fiziologie generala la Facultatea de Stiite din Paris, obtinând în 1899 titlul de Doctor în Stiinte cu lucrarile "Cercetari experimentale asupra modificarilor ritmului miscarilor respiratorii si cardiace sub influeta diverselor pozitii ale corpului" si "Cauzele determinante Si mecanismul mortii rapide consecutiva trecerii de la pozitia orizontala la cea verticala". În anul 1901, obtine la Universitatea din Paris al doilea doctorat în Stiite cu dizertatia "Étude comparative de l'action des chlorures alcalines sur la matière vivante" ("Studiu comparativ asupra actiunii clorurilor alcaline asupra materiei vii").

În anul 1900 se reîntoarce în tara si este numit profesor de Fiziologie la Facultatea de Medicina si Director al Clinicii de Medicina interna de la spitalul St. Vincent de Paul din Bucuresti.

Nicolae Paulescu a desfasurat o remarcabila activitate de cercetare stiitifica în domeniul fiziologiei, privind în special metabolismul glucidelor, patogeneza diabetului zaharat, rolul pancreasului în asimilitia nutritiva, coagularea sângelui, mecanismul mortii subite S.a. În 1906 a elaborat o metoda originala de extirpare a hipofizei la câine pe cale trans-temporala, care ulterior va fi aplicata în chirurgia hipofizei la om.

Se cunoaste mai putin astazi faptul ca Nicolae Paulescu era creationist.

În sesiunea din 23 iulie 1921 a Societatii de Biologie, Nicolae Paulescu prezinta în patru comunicari rezultatele cercetarilor sale privind actiunea extractului pancreatic în cazurile de diabet. Aceste comunicari au fost publicate în "Comptes rendues des séances de la Société de Biologie et de ses filiales", 1921, vol. LXXXV. no. 27, Paris, Ed. Masson et Comp. Paulescu publica descoperirea principiului activ antidiabetic din pancreas, pe care îl denumeSte pancreina, Si în revista de specialitate din Belgia, "Archives Internationales de Physiologie", vol. XVII, într-un articol care a aparut la 31 august 1921, sub titlul: "Recherches sur le rôle du pancréas dans l'assimilation nutritive". DeSi aceste publicatii au precedat cu 8-10 luni enutarea de catre Fr. Grant Banting Si Ch.Herbert Best din Toronto (Canada) a descoperirii insulinei (noua denumire data principiului activ din pancreas), Premiul Nobel pentru fiziologie Si medicina din anul 1923 a fost acordat cercetatorilor canadieni.

Raspunzând campaniei internationale de restabilire a adevarului initiata de fiziologul scotian Ian Murray, Comitetul Nobel recunoaSte în 1969 meritele si prioritatea lui Nicolae Paulescu în descoperirea tratamentului antidiabetic. Profesorul A.W.K. Tiselius, directorul Institutului Nobel, deplânge situatia din 1923, dar - conform statutelor Comitetului - exclude posibilitatea unei reparatii oficiale, exprimându-Si doar sperata ca "opera de pionerat" a lui Paulescu va fi elogiata cum se cuvine de forurile Stiitifice internationale. Cu ocazia semicentenarului descoperirii insulinei, aceste foruri au recunoscut în mod unanim prioritatea savantului român. În cartea "The Priority of N.C. Paulescu in the Discovery of Insulin" (1976), profesorul Ioan Pavel a prezentat documente incontestabile care atesta meritele lui Paulescu.

În anul 1990, Nicolae Paulescu a fost numit post mortem membru al Academiei Române.

Imaginea omului de Stiinta Nicolae Paulescu este umbrita de opiniile sale ideologice de extrema dreapta, exprimate în numeroase scrieri - de pilda "Spitalul, coranul, talmudul, cahalul Si francmasoneria" - Si în articolele cu titluri provocatoare ca "Complotul iudeo-masonic împotriva natiunii române" sau "Evreii Si alcoolismul". Din pricina atitudinii politice a lui Paulescu au avut loc în vara anului 2003 proteste împotriva dezvelirii unui bust al lui Paulescu la Spitalul "Hôtel Dieu" din Paris. Profesorul Nicolae Cajal, în acel timp presedinte al Sectiei Medicale a Academiei Române Si presedinte al Comunitatii Evreiesti din România, i-a luat apararea lui Paulescu, sustinând: "...Personal nu împartasesc asemenea conceptii (opiniile ideologice ale lui Paulescu, n.n.), nu am cum, si într-un fel, pentru mine, e dramatica aceasta situatie. Însa din acest motiv nu am voie sa neg meritele stiitifice reale ale lui Nicolae Paulescu, aportul sau cu totul deosebit la sanatate a oamenilor si cred ca nimeni nu are un asemenea drept".

Busturile lui E. Lancereux si N.C. Paulescu

Legaturi externe

    * "Site-ul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice N.C. Paulescu"
    * Actualitatea trecutului din revista 22 (2003)
    * nicolae_paulescu__un_destin_tragic.html -"Jurnalul NaÅ£ional"
    * reviste_585__11__cateva-precizari-in-„cazul-paulescu”.html -"Formula AS"
    * "Formula AS" - articol
INVENTIKA 2012, Inventatori, Inventii, Inovatii, noi tehnologii in medicina, Logo Anti Diabet Stimulator

  
                               STIMULATOR ANTI DIABET
PREZENTARE:

Stimulatorul antidiabetic este un dispozitiv electronic care functioneaza pe principiul acupuncturi.Practic aparatul este un minigenerator de semnale electromagnetice de valoare joasa si amplitudine mica denumite semnale subliminale antidiabetice.

Semnalele artificiale, cu valori precise, sunt transmise in punctele de acupunctura prin intermediul conductorilor si electrozilor de contact direct cu pielea.Astfel, stimuli electrici foarte slabi aflati sub un anumit prag, de ordinul milivoltilor, ajung sa se transmita dealungul axelor energetice ale corpului prin intermediul punctelor de acupunctura de pe Meridianele Energetice de unde ajung in apropierea membranelor celulare ale pancreasului stimuland producerea de insulina pentru metabolizarea glucozei din sange. 

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE:

In repaos membrana celulara a pancreasului este foarte putin permeabila pentru ionii de Na-, mentinuti an concentratie mare an exterior si permeabila   pentru   ionii  de K+, care ies pasivi din celula. Aparitia stimulului determina o depolarizare locala a membranei, ceeace duce la deschiderea canalelor de sodiu (comandate electric) si, in consecinta, la patrunderea ionilor de Na- in celul in sensul gradientului electro-chimic. Ca urmare a influxului de sarcini pozitive membrana se depolarizeaza mai mult. Fluxul ionilor K+ si transportul activ introduc o reactie negativa, avand  tendinta de a restabili echilibrul. Datorita acestei diferente de curenti, atata vreme cat este cuplat STIMULATORUL ANTI – DIABET la corpul uman, se va naste continuu un curent electric care va face legatura prin intermediul elementelor conductoare intre STIMULATORUL ANTI – DIABET si corpul uman. 

Curentii biopunctorului au valori depolarizante care se transmit din punctele de acupunctura in corpul  uman, fortandu-l pe perioada cat dureaza cuplajul sa beneficieze de aceste valori. Repetarea zilnica a  acestui fenomen face ca dupa un anumit numar de cicluri zi-noapte, pancreasul  bolnav sa-si modifice functionarea si sa se realizeze un asa numit "echilibru energetic" cu producere suficienta de insulina pentru metabolizarea glucozei din sange. 

CONCLUZII MEDICALE:

In urma testelor efectuate pe pacienti cu diabet tip 1 si 2, specialistii medicali au declarat ca in urma tratamentului cu ADS s-au obtinut “cele mai eficiente rezultate in ameliorarea simptomelor pacientilor din ultimii 5 ani”. 

AVANTAJE:

Metoda de stimulare cu ADS-ul este un adjuvant in tratamentul clasic al diabetului, acesta ajutand pancreasul sa produca mai multa insulina fara un alt gen de tratament suplimentar.

Tratamentul cu ADS efectuat in mod corect, face ca pancreasul sa elibereze mai multa insulina, imbunatateste glicemia si hemoglobina glicozilata, ajutand pacientul sa micsoreze dozele de medicamente pe perioada tratamentului si face ca diabetul sa nu mai evolueze spre forme  avansate de boala.


Echipa Worldwide Independent Inventors Association ( WIIA ) care a lucrat la acest proiect:

 

1.       IORDAN STAVAR  Inventator independent, CEO si Fondator al W.I.I.A.

2010 – 11 Medalii la Salonul International de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii Noi, organizat de ANCS si TIB INVENTIKA ;

2010 – Medalia  de Bronz la Salonul International de Inovatii si Investitii de la Moscova;

2012 – Medalia de Aur si Diploma de Excelenta la Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii PRO INVENT, Cluj - Napoca, Romania, 27 - 30 martie 2012 – Grup de inventii : Inventia Stimulator Anti – Diabetic 

2.       Dr.Ing.HC. IOAN MICU - Inventator independent

Parintele BIOPUNCTURII - (acupunctura fara ace)

1991 – Doctor in Medicina Alternativa – Malaga, Spania

1994 – Medalii de Aur la Iasi si Bruxelles pentru inventia Metoda de biostimulare.

1995 – Doctor Honoris Caussa pentru Medicina Alternativa al The Open International University -  Munchen, Germany

1996 – Medalie de Aur la Bruxelles pentru Motorul electric asincron (care se refera la principiul de functionare al OZN).

1996 – Medalie de Aur la Iasi pentru Metoda de echilibrare electrostatica a organismului uman.

1996 – Medalie de Aur la Iasi pentru Generatorul de campuri electromagnetice antistres montate pe avioane.

1996 – Medalie de argint la Bruxelles pentru Generatorul de câmpuri electromagnetice antistres montat pe automobile.

1996 – Medalie de Argint la Bruxelles pentru Biostimulatorul Electrostatic Individual.

1996 – Medalie de Argint la Bruxelles pentru Radarul uman 

CARTI EDITATE:

        I.            THE HUMAN GENOME IN ALTERNATIVE GENETICS AND THE HUMAN BEING IN BIOPUNCTURE-The method of balancing the human body electrostatic  (The World Congress of the 3 Milenium for Alternative Medicine - Baile Felix - March 2001) Dr.ing.HC Ioan Micu, Prof.Univ.Dr.Vasile Marcu,Biolog Ana Maria Micu, Kinetoterapeut Mirela Dan

      II.            BIOPUNCTURA - Dr.ing.Ioan Micu

    III.            EVOLUTIONISMUL BIBLIC SI BIOPUNCTURA - Dr.ing.Ioan Micu, Dr.biolog Ana Maria Micu

VIOREL & CATALIN GRIGORENCO - investitori PROIECT

 


Sursa:www.inventatori.ro
Data:21 septembrie 2012 

« In